Rolls-Royce luxusautó vízre tervezve – Aeroboat S6

A brit Claydon Reeves stúdió tervezte 19,8 méter hosszú, Rolls-Royce-motor által repített jacht egyszerre 12 embert tud kényelmesen szállítani.

Első pillantásra elég nehéz eldönteni, mivel is állunk szemben az Aeroboat S6 esetében.

Motorcsónaknak tűnik, de méretei alapján akár már használhatnánk a jacht kifejezést is. Egy egészen biztos, hogy gyönyörű.

Aeroboat S6 Rolls Royce Luxushajo Jacht Yacht HAJOZASHU7

 

A Claydon Reeves és a Rolls-Royce kooperációjának eredményeképpen született meg az Aeroboat S6, ami tulajdonképpen egy luxusautó vízre tervezve.

A brit Claydon Reeves stúdió tervezte közel 20 méter hosszú, Rolls-Royce-motor által repített Aeroboat S6 egyedi formája magával ragadó, ám ennél jóval többet tud.

Aeroboat S6 Rolls Royce Luxushajo Jacht Yacht HAJOZASHU5

A precíz műgonddal megtervezett kialakításának hála jóval tágasabb érzetet kelt és komfortosabb, több helyet biztosít, mint a hasonló méretű vetélytársai.

Az egyik legmenőbb eleme a végén található lépcsősor, amivel igény esetén tovább növelheted a fedélzet területét, vagy éppen elősegítheted a vízből való kikászálódást.

Aeroboat S6 Rolls Royce Luxushajo Jacht Yacht HAJOZASHU1

Hivatalosan az Aeroboat S6 egyszerre 12 embert tud kényelmesen szállítani, legalábbis napközben, mert fekvőhely már csak négy főnek van. 

Aeroboat S6 Rolls Royce Luxushajo Jacht Yacht HAJOZASHU4

Szóval aligha fogunk nagyon hosszú utakra indulni vele.

A sebességről pedig egy iker MTU V10 2000 M96-os gondoskodik, ami a különböző egyéb trükkökkel együtt már nem akármilyen sportos teljesítményt biztosít a hajónak.

75 km / órás átlagsebességgel 400 tengeri mérföldet elvileg simán tud, a csúcssebessége pedig megközelíti a 90 km / órát, ami azért elég combos.

Aeroboat S6 Rolls Royce Luxushajo Jacht Yacht HAJOZASHU

A tulajdonosi lakosztályon kívül fürdőszoba, konyha és egy vendégkabin szerepel még a repertoárban, illetve egy garázs, ahová mondjuk két jet skit beállíthatsz. Rendelhető kemény tetővel vagy akár nyitott változatban is.

Aeroboat S6 Rolls Royce Luxushajo Jacht Yacht HAJOZASHU3

Aeroboat S6 Rolls Royce Luxushajo Jacht Yacht HAJOZASHU2

(via Aeroboat S6)