Eladó a Harry Potter szerzőjének jachtja

A leendő vevőnek 19,2 millió dollárt kellene leszurkolni érte. Kész szerencse, hogy heti 130 ezer dollárért ki is bérelhetjük.

A Harry Potter-könyvek sikerszerzője piacra dobta Amphitrite nevű hajóját, ami egyrészt gyönyörű, másrészt meglehetősen drága.

A leendő vevőnek 19,2 millió dollárt kellene leszurkolni érte. Kész szerencse, hogy heti 130 ezer dollárért ki is bérelhetjük.

Az 1930-as évek stílusában, de csak 2001-ben, a török Turquoise Yachts által épített hajó első tulajdonosa sem akárki volt. Az akkor még Vajoliroja néven futó jachtot ugyanis Johnny Depp lakta be először, majd 2015 végén, vagy 2016 elején adta el állítólag 27 millió dollárért.

A hollywoodi sztár egyébként még 2009-ben gondolt egyet és art deco stílusban újraterveztette a hajó belsejét, állítólag nem keveset, ötmillió dollárt fizetve az átalakításért.

Art Deco Amphititre Luxus Jacht Harry Potter J K Rowling HAJOZASHU

A hajó egyébként erősen egyensúlyoz az elegáns és a túlzásba vitt szín- és anyagparádé között, de azért általában a jó oldalon marad.

A rengeteg fa, a bútorok, és a függönyök mind klasszikus hangulatot sugallnak, és az elegancia mellett azért a szórakoztatásra is hangsúlyt helyeztek, amennyiben a legmenőbb felszerelésekkel pakolták tele a hajót. – irja a gazdagisztan.blog.hu

Vacsora Amphititre Luxus Jacht Harry Potter J K Rowling HAJOZASHU

A jachton egyébként a tulajdonosi lakosztály mellett négy vendégszoba is található, összesen 10 vendég (és egy ötfős személyzet) utazhat rajta, akár egészen messzire, hiszen 12 csomós sebességgel a 28 ezer literes üzemanyagtartály akár 2500 tengeri mérföld messzeségbe is elviszi a hajót.