Tizenegy amerikai haditengerész zuhant a tengerbe

Az Egyesült Államok haditengerészetének Japánban állomásozó 7. flottája a repülőgép-hordozóról indította meg a kereső- és mentőakciót.

A Japánban állomásozó Ronald Reagan repülőgép-hordozóra tartott a haditengerészet repülőgépe amely tizenegy emberrel a fedélzetén a Csendes-óceánba zuhant.

Onodera Icunori japán védelmi miniszter szerint nyolc embert találtak a katasztrófa helyszínén, de tájékoztatójából nem derült ki, hogy élnek-e. A tárcájának nincsenek egyelőre erre vonatkozó információ.

Az Onodera Icunorit idéző egyik minisztériumi szóvivő szerint a C-2 Greyhound típusú kéthajtóműves hajófedélzeti teherszállító repülőgép a japán Okinotorisima atolltól nagyjából 150 kilométerre északnyugatra zuhant a Csendes-óceánba.

Az amerikai haditengerészet szerint a Ronald Reagan a Fülöp-szigetektől keletre elterülő Filippínó-tengeren hajózott a gép lezuhanásakor.

Az Egyesült Államok haditengerészetének Japánban állomásozó 7. flottája a repülőgép-hordozóról indította meg a kereső- és mentőakciót.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem tisztázott, feltételezések szerint hajtóműhibáról lehetett szó. A repülőgép-hordozó az Okinava körüli vizekben zajló amerikai-japán közös hadgyakorlatban vett részt.

A 7. flottának idén már két halálos kimenetelű balesete is volt a térségben.

A balesetekben 17 matróz halt meg, és az incidensek nyomán az amerikai haditengerészet nyolc vezető tisztjét leváltották, köztük a 7. flotta parancsnokát.

A John S. McCain hadihajó augusztus közepén ütközött Szingapúr partjainál egy olajszállító tartályhajóval. A baleset tíz amerikai matróz életébe került. Két hónappal korábban a Tokiói-öbölben a Fitzgerald nevű rombolóhajó ütközött egy konténerhajóval, hét ember halálát okozva.