Szuperjacht teniszpályával, ez a 98 méteres Aviva

A hajó tulajdonosa Joe Lewis milliárdos üzletember, tulajdonában van a Tavistock Group cégcsoport amelynek az értékét a Forbes 6 milliárd dollárra becsüli.

Sok szuperjachtot bemutattunk már, de teniszpályával rendelkezőt még soha.

A 2017-es év egyik legjelentősebb hajója az Abeking és Rasmussen által gyártott 98 méteres Aviva, amely maga kategóriáján belül is kiemelkedő.

Halvány kékszínű hajótest, elegáns vonalvezetés és egy teljes méretű, padeltenisz-pálya.

Az Aviva 5000 tonnás belső tere tette lehetővé a teljes méretű (20 x 10 x 6,6 méter) pálya beépítését. Joggal állíthatjuk, hogy az Aviva tulajdonosa szenvedélyes játékos.

A pályát a személyzet is használhatja, hiszen ez egyben a hajó legnagyobb edzőterme, ha éppen nem padelteniszeznek, akkor a hálót le lehet venni, és már kész is a focipálya” – fogalmazott a tervező Reymond Langton Design szakembere.

A padeltenisz egy ütős sportág, a fallabda (squash) keresztezésének tekinthető. 1969-ben találták ki Mexikóban, ennek megfelelően elsősorban a latin országokban népszerű.


Az Aviva hajóban a legkülönlegesebb a teniszpálya mellett a környezetbarát meghajtás.

Az áramvonalas testet egy elektromos meghajtás is segíti, ha csak a villanymotor hajtja a hajót akkor is képes 11 csomós sebességet tartósan tartani. Nem elektromos hajtással a végsebessége 20 csomó.


A hajó tulajdonosa Joe Lewis milliárdos üzletember, tulajdonában van a Tavistock Group cégcsoport amelynek az értékét a Forbes 6 milliárd dollárra becsüli.

A cégcsoportnak több mint 200 vállalata van, köztük a Tottenham Hotspurs labdarugó klub is, 1600 söröző, bár és étterem, illetve a Pampa Energia óriás vállalat, amely Argentína legnagyobb áramszolgáltató cége.

Az Aviva hajó információink szerint 150 millió dollárba került.

(Fotó: Guillaume Plisson)